Gra ktoś tą postacią??
Jakoś ostatnio przypadła mi do gustu i chciałbym dowiedzieć się jak rozwijacie swojego TG...
Nie mogę się zdecydować, czy robić strażnika na walkę wręcz, czy na odległość.
Nick MP: [D.a.r.k] Telari
Klan: D.a.r.k Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Sty 2008 Posty: 361
Wysłany: 2008-11-25, 09:14
No cóż, osobiście nim nie gram, ale mój brat ( ) gra Strażnikiem i zazwyczaj używa broni dystansowych. Ale nie powiedziałabym żeby było to aż tak praktyczne, bo nie jest to broń którą można szybko kogoś załatwić, jedyny plus to ten że w razie walki z bossem czy jakimś innym misiem uszatkiem można zaatakować z daleka, żeby nie zrobili z ciebie durszlaka.
Osobiście nie gram, ale mój brat bardzo sobie chwali. Gra mieczem i ma ataki obszarowe. Na początku były to słabe ataki zabierające po parę hp. Ale teraz, kiedy gramy razem w sieci zamkniętej to ledwo zdążę sama kogoś ubić... Jak brat zaatakuje Lodowym Zapomnieniem, oczywiście już teraz rozwiniętym, i w dodatku zacznie dobijać mieczem, to nie ma na niego mocnych.
I właśnie tu mam dylemat...(to, że S2 nie mam, nie znaczy, że próżnuję i już sobie kilka strategii zrobiłem), w Sacredzie wyrobiłem sobie pewnego rodzaju szacunek do pvp i w związku z tym zastanawiam się czy lepszy będzie TG na walkę w zwarciu czy serafia również nastawiona na walkę. Może byście mi rzucili jakieś pomysły, a może ktoś potrzebujący (oprócz mnie) sobie z nich skorzysta???
(ps. jakby ktoś nie zauważył to MOTYWUJę I ZACHęCAM do pisania, żeby forum troszkę do przodu z rozwojem ruszyło )
Wydaje mi się, że serafia w tym przypadku jest lepszym rozwiązaniem. Strażnik od początku jest nastawiony na walkę z odległości (chyba, że zrobi się tak, jak ma mój brat. czyli walka w zwarciu z atakiem obszarowym). Serafia zaś wręcz odwrotnie. Dlatego w przypadku PvP wybrałabym raczej ją.
Imię: Artur
Nick MP: Parowicz
Postać: Strażnik Świątyni
Wysłany: 2009-11-23, 21:38
Tg powinno się rozwijać na walkę .Siła jego lasera zależy w większości od zakupionych ogniw a nie może walczyć dwoma ostrzami więc najlepiej będzie mieć umiejętności do walki wręcz.W walce trudno będzie mu przewyższyć Serafie (jeżeli w ogóle) więc przed walką warto przeciwnika zmiękczyć laserem .
Wysłany: 2010-08-06, 10:17
tak ja robiłem dokładnie tak jak powiedział tu kolega "arti" na początku z daleka żeby "zmiękczyć" i jeśli mobek czy gracz nie przerwał ataku to szybko dobijamy z miecza